Route 36 Stappenplan

“ROUTE 36” of hoe word je een echte golfer?

 

Interesse om te leren golfen? Aarzel niet langer en schrijf je in voor het starterpakket in Ieper Open Golf.

Het starterpakket van Ieper Open Golf is de ideale formule om de eerste stappen in de golfsport te zetten en omvat:

  • goed begeleide praktische golflessen
  • een ijzer 8 als basisclub om te starten
  • één jaar onbeperkt gebruik van driving range, putting green en oefenbunker
  • een theoretisch les
  • een boekje met de golfregels
  • aansluiting bij de Belgische golffederatie en bijhorende verzekering
  • éénmalige korting van 5% in de golfshop
  • één jaar lang lidmaatschap in onze club om je baanpermissie te behalen

Kortom, we nemen je bij de hand voor het behalen van je baanpermissie. Het is de pro die beslist wanneer de tijd rijp is om op de baan te gaan. Dit tijdstip hangt af van de individuele aanleg en de intensiteit waarmee er geoefend wordt. Je krijgt dan een interne handicap van 55 en je kan dan zoveel je maar wilt oefenen op het terrein. Spreek gerust een ervaren golfer aan om met je mee te gaan op het terrein.

Het behalen van het golfvaardigheidsbewijs komt bij Ieper Open Golf overeen met een interne handicap van 53. Vanaf dan kan je voluit van de golf genieten.

Je kan dan ook deelnemen aan de Rabbits and Friends wedstrijden die speciaal voor de beginners georganiseerd worden. Je speelt vanaf de roze tees tot je handicap 45 behaalt. Vanaf handicap 45 spelen de heren van de oranje tees tot en met handicap 34,1 dan gaan ze naar de rode tees. De dames blijven spelen van de oranje tees vanaf handicap 45.

De Rabbits and Friends zijn wedstrijden over 9 holes en gaan elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagvoormiddag door. Inschrijven kan je via I-golf. Aarzel niet om op het secretariaat te vragen hoe je dit doet.

Je leert nieuwe golfers kennen en je kan onder begeleiding van wat meer ervaren golfers je handicap verlagen tot 37. Je handicap kan je verlagen door meer dan 18 punten te scoren over 9 holes. De friends helpen je wel op weg met de puntentelling.


Hoe behaal je dan jouw officiële handicap 36?

Op 9 holes wedstrijden:

Je behaalt je handicap 36 door bijvoorbeeld een scorekaart binnen te brengen van 19 punten op handicap 37, of door een scorekaart binnen te brengen van 20 punten op handicap 38.

Op 18 holes wedstrijden:

Vanaf handicap 40 mag je meespelen met de competities over 18 holes. Als je op een 18 holes wedstrijd meer dan 36 punten behaalt, kan je dalen in handicap.

Als je bijvoorbeeld op handicap 39 staat en je speelt 41 punten, zakt je handicap naar 35. Tot handicap 36 zak je per punt, vanaf handicap 36 tot een bepaalde handicapcategorie zak je per half punt.

Met een officiële handicap van 36 kan je ook op andere terreinen spelen en bijvoorbeeld deelnemen aan onze clubuitstappen.

Door de volledigheid van het pakket en door de redelijkheid van het lidmaatschap is Ieper Open Golf zowat de meest democratische golfclub van Vlaanderen.

Alvast heel veel succes en veel golfgenot!

Carla Missiaen                                   Jo Dewerchin

Rabbits Captain                                 Vice-Rabbits Captain