Porcelanosa Junior Academy

Vanaf de leeftijd van 6-7 jaar worden de kinderen welkom geheten in de Ieper Open Golf (IOG) Porcelanosa Junior Academy. Hier kunnen ze kennis maken met een fascinerende en natuur gebonden sport. In weer en wind wordt golf beoefend op kleine en grote terreinen met respect voor de natuur en omgeving.

Bij de gezelligste golfclub van Vlaanderen wordt enorm geïnvesteerd in de jeugdwerking: vanaf de leeftijd van 6 tot hun 18 jaar. Samen met een gedreven juniorcomité willen we de jeugdwerking nog verder uitbouwen. We zorgen voor een speelse aanpak met aandacht voor ieder individu. Onder de leiding van de pro’s en initiators wordt er gewerkt aan techniek en krijgt elke junior de nodige aandacht en aangepaste begeleiding.

De trainingen gebeuren in verschillende groepen, elk op hun eigen niveau. We beginnen met de starters, de Futures, over Birdies (spelen nog geen wedstrijden), Bunnies (jonge junioren die wedstrijden spelen) naar Eagles 1 &2  (beide groepen zijn gevorderde spelers en ingedeeld volgens leeftijd) tot de Tigers (lage Handicap en tornooi-spelers).

Uurschema trainingen:

11:00-12:00 Futures
12:30-13:30 Futures
13:00-15:00 Bunnies
13:30-15:00 Eagles 2/Birdies
15:00-17:00 Tigers/Eagles 1

Iedereen komt er aan zijn trekken binnen de juniorwerking. Belangrijk is dat de jeugd zich in zijn sport moet amuseren, zich ontspannen, en dat samen kan doen met vrienden. Naast de trainingssessies zijn er ook nog stages, kampioenschappen en onze jaarlijkse Saint Andrews Camping waar de junioren een aantal dagen op de golf kamperen. Er wordt het jaar rond tijdens de trainingsmomenten aandacht besteed aan de techniek, maar ook aan de fysieke en mentale conditie.

11 jaar op een rij kregen we het Birdie-Label van Golf Vlaanderen voor de kind- & jeugdvriendelijke activiteiten die de club organiseert. Uniek want zo is Ieper Open Golf de enigste club in België die dit label behaald heeft sinds het ontstaan ervan.

Heb je zin om eens te proberen, aarzel niet en spring eens binnen in de gezellige Ieper Open Golf Porcelanosa Junior Academy of neem contact op met Ulriche en Kevin op het secretariaat op het nummer 057/21 66 88. Je mag het gratis proberen zonder enige verplichting en indien het je bevalt schrijf je snel in. Op die manier kun je die ongelooflijk toffe sport samen met je nieuwe golf vrienden of vriendinnen beleven.

Sportieve golfgroeten en tot gauw,

Nadine Syoen – Junior Captain Porcelanosa Junior Academy

 

.

MET DANK AAN ONZE SPONSORS